U bevindt zich hier: Groepen » 2018-2019 » Groep 1b

Welkom op de pagina van groep 1b

Winter/kikker in de kou

Het thema winter en kikker in de kou staan centraal. We knutselen dingen die ons warm houden in de winter: wanten, sjaal etc. Ook hebben we kikker in de kou geknutseld. Hij heeft een lekkere warme sjaal gekregen, want kikker houdt niet van de kou.

********************************

Themaweek school en kerk

We hebben een themaweek school en kerk gehad. Het verhaal over Jezus die de blinde man genas stond bij ons centraal. We hebben een voelkunstwerk gemaakt. Ook hebben we nieuwe liedjes geleerd. Op zondag was er een afsluitende dienst bij de baptistengemeente. Het was een leuke, mooie dienst.

Sint en Kerst

Wat een leuke, maar drukke en spannende weken hebben we gehad op school.

Eerst het bezoek van de sint en zijn pieten. Een spannende tijd, maar erg leuk.

En daarna Kerst. Het feest van de geboorte van Jezus. We hebben dit gezellig samen met de groepen 1 gevierd. Mooie liedjes gezongen en het prachtige verhaal bekeken. En daarna een heerlijke lunch. Super!

******************************

Herfst

Het thema herfst staat nu centraal. Er worden vele herfstliedjes gezongen. We hebben een herfsttafel in de klas met allerlei herfstspullen erop. We hebben een leuke bosdag gehad. Eerst een wandeling. En daarna heerlijk spelen.

De werkjes gaan ook over de herfst. We hebben de stekels voor een egel geknipt en opgeplakt. Ook hebben we mooie herfstbladeren gekleurd. En we hebben een web met een spin erin gemaakt. Verder nog van klei een egel gemaakt en een slak van mozaiek.

Vriendschap en fruit.

De kinderboekenweken zijn begonnen met het thema vriendschap. En wij doen mee met de campagne snoepfruit/groente. Vandaar dat wij deze beide combineren. Dit doen we dmv het boekje Appelliefde. Hier komen beide thema's aan bod.

Ook knutselen we veel over de thema's. We hebben een grote appelboom gemaakt. Alle kinderen hebben een eigen appel geknutseld. Ook is er fruit getekend met wasco. In het boek Appelliefde gaat het over 2 wormen. De kinderen hebben zelf hun eigen worm gemaakt. En er is fruit gemaakt van klei.

Het verhaal Appelliefde kunnen de kinderen naspelen op de verteltafel.

Ook hebben we een echte fruitwinkel in de klas. Erg leuk en leerzaam. Fruit afwegen, kopen en betalen.

*****************************

Start schooljaar

We zijn het schooljaar begonnen met het ontdekken van de klas. Wat is er allemaal? Hoeken en materialen uit de kasten.

Verder druk geweest met de vormen en kleuren. Plakken van vormenpoppetjes en mengen van de kleuren. Leuke, leerzame werkjes en spelletjes.