U bevindt zich hier: Groepen » 2018-2019 » Groep 1b

Welkom op de pagina van groep 1b

***************************

herfst

Het thema herfst staat nu centraal. Er worden vele herfstliedjes gezongen. We hebben een herfsttafel in de klas met allerlei herfstspullen erop. We hebben een leuke bosdag gehad. Eerst een wandeling. En daarna heerlijk spelen.

De werkjes gaan ook over de herfst. We hebben de stekels voor een egel geknipt en opgeplakt. Ook hebben we mooie herfstbladeren gekleurd. En we hebben een web met een spin erin gemaakt. Verder nog van klei een egel gemaakt en een slak van mozaiek.

***************************

Vriendschap en fruit.

De kinderboekenweken zijn begonnen met het thema vriendschap. En wij doen mee met de campagne snoepfruit/groente. Vandaar dat wij deze beide combineren. Dit doen we dmv het boekje Appelliefde. Hier komen beide thema's aan bod.

Ook knutselen we veel over de thema's. We hebben een grote appelboom gemaakt. Alle kinderen hebben een eigen appel geknutseld. Ook is er fruit getekend met wasco. In het boek Appelliefde gaat het over 2 wormen. De kinderen hebben zelf hun eigen worm gemaakt. En er is fruit gemaakt van klei.

Het verhaal Appelliefde kunnen de kinderen naspelen op de verteltafel.

Ook hebben we een echte fruitwinkel in de klas. Erg leuk en leerzaam. Fruit afwegen, kopen en betalen.

*****************************

Start schooljaar

We zijn het schooljaar begonnen met het ontdekken van de klas. Wat is er allemaal? Hoeken en materialen uit de kasten.

Verder druk geweest met de vormen en kleuren. Plakken van vormenpoppetjes en mengen van de kleuren. Leuke, leerzame werkjes en spelletjes.