U bevindt zich hier: Groepen » 2017-2018 » Groep 4b

Welkom bij de pagina van groep 4b

In onze klas zitten 31 kinderen en we heten :Kyano, Sterre, Suzanne, Guido, Milan, Leonie, Casper, Juliëtte, Fenna, Manuël, Sven, Damaris, Raïs, Timo, Ilse, Divano, Jacco, Amy, Jesse, Sem, Anouk, Marijn, Maarten, Anouk, Jennifer, Koen, Romey, Julian, Meike, Justin, Larissa

Poëzieweek  19 - 23 maart

Deze week hebben we poëzieweek. In de hele school zijn we bezig met rijmen, rijmwoorden en gedichten. We horen gedichten voorlezen en maken zelf ook gedichtjes.

Voorleesontbijt 30 januari 2018

Allemaal eerst gezellig ontbijten met broodjes, ontbijtkoek en krentenbollen. Daarna worden we voorgelezen door juf Ireen van groep 1c. Dit was een leuk begin van deze dag.

Kerstvakantie.

Alle kinderen van groep 4b wensen iedereen een hele fijne vakantie toe. Lekker genieten en tot 8 januari 2018.

21 december.

Op donderdag 21 december hebben we de Kerstviering in de Regenboogkerk gevierd. Er waren ook ouders in de kerk om te kijken naar de musical. De musical over de geboorte van het kindje Jezus, die geboren is in een stal in Bethlehem.

6 december   schaatsen

Vanmorgen zijn we naar de ijsbaan in de binnenstad van Harderwijk geweest. Het was eerst nog even afwachten of het weer goed was, maar gelukkig was er wel een harde wind maar geen regen. We konden schaatsen lenen op de baan en met of zonder pinquin lukte het best. We hebben veel plezier gehad en ondanks dat het een beetje koud was, lukte het schaatsen prima. Hieronder een paar foto's maar in het fotoalbum staan er nog meer.

Pietengym

Op 5 december hadden we Pietengym in de sportzaal van de Bogen. Super leuk. We konden oefenen met klimmen op het dak. Pakjes gooien en lopen en springen op de daken. We hebben allemaal ons Pietendiploma gekregen. Op de site kunt u nog meer foto's zien van de Pietengym.

Sinterklaasviering

Op 4 decmber kwam Sinterklaas bij ons op school. We  hebben  gezellig gewerkt en daarna mochten we bij Sinterklaas en zijn pieten op bezoek. Wij kenden al heel goed de tafels maar de pieten konden er niets van. Ze hadden bijna alle antwoorden fout. Ook hebben we de pietenmacarena voor Sinterklaas gedanst.

Rommelpieten in school

Op vrijdagmorgen zijn de rommelpieten bij ons in de klas  geweest. Ze hebben ook wat lekkers voor ons achter gelaten. Pepernoten en een lekkere mandarijn. Dit hadden ze in ons eigen gemaakte doosje gestopt, waarwe zo hard aan gewerkt hadden. Bedankt Piet.

Op zaterdag 18 november kwam Sinterklaas met zijn Pieten weer in ons land aan. Zo kwam hij ook in Harderwijk. In onze klas hebben we alvast de schoorsteen klaar gezet om zo te laten weten dat hij ook bij ons in de klas welkom is.

November:   tafels oefenen

We zijn volop bezig om onze tafels te oefenen.  Dit doen we soms terwijl we op de tafel staan.

Oktober;  kinderboekenweken

We hebben vorige week de opening gehad van de kinderboekenweek en Jesse en Ilse mochten optreden op het podium met de dans van Gruwelijk eng. Dit is het liedje dat bij het thema hoort van de kinderboekenweek.

Hier zijn de kinderen aan het knutselen voor de kinderboekenweek. Ze zijn een enge spin aan het maken.

Vandaag mocht Leonie meedoen met de voorleeswedstrijd van de kinderboekenweek van de groepen 3, 4 en 5. Helaas heeft ze niet gewonnen van allemaal, maar ze deed het wel heel erg goed.

Samen spelen in de pauze.