U bevindt zich hier: Groepen » 2017-2018 » Groep 4a

Welkom op de pagina van groep 4

   

In onze klas zitten: Matthijs, Ingmar, Joost, Annika, Sem, Julie, Renzo, Mauro, Estelle, Maik, Riley, Tycho, Valerie, Luna, Noa, Kian, Liecke, Hessel, Daniël, Ronya, Thomas, Tycho, Fenna, Julia, Jelmer, Marlies, Timo, Max, Lisa, Elena en Milan.

 

Op deze pagina kunt u de laatste informatie en bezigheden van onze klas vinden. Kijk voor foto's ook in het fotoalbum! Het laatste nieuws staat bovenaan.

Voorleesontbijt

Vanmorgen hebben wij gezellig een voorleesontbijt in de klas gehad. Eerst hebben we mogen genieten van een heerlijk bolletje, krentenbolletjes, rijstwafels of ontbijtkoek. We hebben er lekker van gesmikkeld. Daarna kwam juf Willemijn gezellig bij ons in de klas voorlezen. Kijk voor de foto's ook in het fotoalbum.

Happy new year!

Vandaag was het, na twee weken kerstvakantie, toch echt weer tijd om te beginnen. We konden dit nieuwe jaar natuurlijk niet beginnen zonder even te proosten op 2018. De kinderbubbels stonden vanmorgen bij binnenkomst al klaar en samen hebben we geproost op het nieuwe jaar! Ook hebben we gezellig gekletst over de kerstvakantie en zijn we lekker rustig opgestart. We hebben er weer zin in!

Sinterklaas

Vandaag was het feest op school! De hele week hadden we al in spanning gekeken naar de caravan op het schoolplein. De ene dag hoorden we de Sint heel hard snurken en de andere dag had hij een wasje gedraaid, maar Sint zelf was steeds nergens te bekennen. Tot onze grote schrik was de caravan vanmorgen verdwenen. We waren best een beetje bang dat de Sint niet meer zou komen.. Gelukkig had de Sint nog een mooi cabrio en kwamen hij en zijn Pieten gelukkig bij ons aan! We hebben een heel gezellige dag gehad. We hebben spelletjes gespeeld, in een Sintboekje gewerkt, een film gekeken, pannenkoeken gegeten en op bezoek geweest bij de Sint en zijn Pieten! Het was een heerlijk feestje. Alle ouders die hebben geholpen met de pannenkoeken, bedankt!

Schoen zetten

Op donderdagmiddag hebben wij onze 'schoen' gezet. Iedereen mocht zijn schoen voor de schoorsteen neerzetten. Uiteraard hebben we rond de schoorsteen en de schoenen ook uit volle borst gezongen en hoopten we dat onze schoenen de volgende ochtend goed gevuld zouden zijn. Nou, dat was zeker zo! Op vrijdagmorgen was onze klas een bende! Rommelpiet was weer langs geweest en die leert het ook nooit.. De pieten hebben spelletjes gespeeld op onze computers, ze hebben in onze leeshoek gelezen, gespeeld met de lego en overal een troep van gemaakt. Gelukkkig hebben we gauw alles netjes opgeruimd en konden we kijken wat er in onze schoen zat. Het was een gezellige ochtend, bedankt Sinterklaas! Er staan meer foto's in het fotoalbum.

Sinterklaas

De Sint is weer in het land en dat betekent dat we de klas natuurlijk een beetje gezellig gaan aankleden. Een open haardje en een slinger door de klas maakt het al leuk en natuurlijk komen daar de knutsels en tekeningen van de kinderen nog bij. We zijn al druk bezig met de eerste: een doosje om onze 'schoen' mee te zetten.

                                            

Tafels opzeggen

We zijn in groep 4 druk bezig met de tafels. Deze week zijn we druk bezig met het opzeggen van de tafel van 2 en de tafel opzeggen is natuurlijk het leukst bovenop de tafel! De kinderen vonden het geweldig!

Herfstvakantie

Na de herfstvakantie wilden we allemaal natuurlijk graag vertellen wat we allemaal gedaan hadden. We hebben dit gedaan met behulp van een spelletje: zoek iemand die... De kinderen mochten in de klas rondlopen en proberen zoveel mogelijk namen te verzamelen bij de activiteiten op het blad. Het was een gezellige start na de vakantie!

Kijkavond

De kijkavond van de Kinderboekenweek was weer een groot succes! De kinderen waren enorm trots op alles wat ze gedaan hebben en het is mooi om te zien dat daar zoveel belangstelling voor is. Bedankt!

Voorleeswedstrijd

Vandaag was het weer zover: de jaarlijkse voorleeswedstrijd. In de klas zijn we vorige week al druk bezig geweest en hebben de kinderen, die mee wilden doen, al meegedaan aan de voorrondes. We hebben alle kinderen complimentjes gegeven, we hebben voor iedereen geklapt en we hebben de mooiste verhalen gehoord. Wat knap zeg! Van onze klas mocht Fenna meedoen op het podium en wat heeft ze het goed gedaan. Ze heeft zelfs gewonnen van de groepen 3, 4 en 5. We waren allemaal reuzetrots! In de klas werd zelfs spontaan een erehaag gemaakt. Goed gedaan allemaal!

Opening van de Kinderboekenweek

Vandaag hebben we de feestelijke opening van de Kinderboekenweek gehad. We mochten weer gezellig dansen en genieten van de kinderen op het podium. Tycho en Thomas uit onze klas mochten op het podium. Ook was er nog een toneelstukje over het thema 'Bibbers in je buik'. Om het nog even af te maken mochten we al dansend in een polonaise de klas in. Het was een feestje!

 

Sportdag

Afgelopen woensdag hebben wij de sportdag gehad. Het leek even heel nat te beginnen, maar gelukkig knapte het weer in de loop van de ochtend op. We zijn heel actief en sportief bezig geweest en het was een gezellige ochtend! Kijk voor de foto's ook in ons fotoalbum! Alle ouders en kinderen die hebben geholpen: bedankt!

 

Eerste weken

De eerste weken in groep 4 zitten er alweer op en wat zijn we al druk aan de slag! We hebben ineens vakken als taal en spelling en we zijn bezig om de methode te ontdekken. Veel filmpjes en een ei-rap en een au-rap maken dit wel heel erg leuk! In het fotoalbum zijn wat foto's te vinden van de eerste dagen. Kijk gerust!

 

Samenwerken

Omdat we aan het begin van het jaar in een nieuwe groep zijn gestart, zijn we veel bezig met samenwerken. We werken samen in maatjes en we doen ook verschillende opdrachten om elkaars namen te leren kennen en om samen een gezellige groep te worden. Dit lukt al goed! We hebben ook een mooie opdracht gedaan: de vlinder. In tweetallen een vlinder maken en ervoor zorgen dat die hetzelfde eruit ziet. Best een lastige taak, maar wat hebben we hard en gezellig gewerkt! De eindresultaten kunt u bewonderen in het fotoalbum.