U bevindt zich hier: Groepen » 2017-2018 » Groep 3c

Welkom op de pagina van groep 3c.

In onze klas zitten: Vera, Jip, Lisette, Milan, Mick, Elin, Philip, Dagmar, Puck, Alain, Anna, Pam, Julian, Annemijn, Nova, Daniël, Kayleigh, Maurits, Isa en Florien. Juf Sigrid staat de hele week voor de groep.

Leuk dat u een kijkje komt nemen op de pagina van groep 3c! Er zullen regelmatig nieuwe foto's en informatie worden toegevoegd. Kijk ook in het fotoalbum bij onze groep voor meer foto's. Als u op een foto klikt op deze pagina, kunt u hem vergroten.

Bezoek bibliotheek

Dinsdag 20 februari zijn wij met de klas naar de bibliotheek geweest. We kregen uitleg over hoe het werkt wanneer je boeken komt lenen. En we gingen een speurtocht doen. Aan het einde mochten we allemaal een boek uitkiezen om te lenen zodat wij deze op school kunnen lezen.

      

Leesmiddag poëzie

    

Voorleesontbijt

Op dinsdag 30 januari hadden wij het voorleesontbijt op school. We begonnen deze ochtend met gezellig ontbijten. Tijdens het ontbijten kwam meester Ton in de klas om voor te lezen uit 'de Gorgels'. Dat was erg leuk!!

Les met ipads

Meester Daniël (stagiair) gaf een hele leuke les met ipads. De kinderen mochten zelf een verhaal maken met een app. Wat waren ze enthousiast en werkten ze goed samen!!

        

Letterfeest

Kern 6 hebben we afgerond, dat betekent dat alle letters zijn aangeboden. De kinderen hebben de afgelopen maanden zo hard gewerkt! Daarom hebben we kern 6 afgesloten met een letterfeestje. We gingen allerlei leuke dingen doen: dansen op de muziek van dj Luuk, letterbingo, stoelendans, letterchips eten etc. Uiteindelijk kreeg iedereen een letterdiploma. Die hebben ze ook allemaal dik verdiend!!!

      

Kerst

kerstviering

Donderdag 21 december hadden we de Kerstviering. Eerst gingen we naar de Regenboog om naar de musical: 'De moeite waard!' te kijken. De liedjes hadden we in de klas al geoefend. Anna mocht nog een kaarsje aansteken en een gedicht voorlezen. De rest van de dag hebben we in de klas allemaal gezellige dingen gedaan: geknutseld, film gekeken en spelletjes gedaan. In het fotoalbum vinden jullie meer foto's.

     

Leesmiddag Kerst

Op maandag 11 december hadden wij de leesmiddag over Kerst in de klas. We gingen weer allerlei leesspelletjes doen en hebben aan het einde nog een kerstboom geknutseld.

   

Sinterklaas

Pietengym

Op dinsdag 5 december kregen we nog pietengym. We konden allemaal opdrachten doen om ons pietendiploma te halen. Uiteindelijk hebben we hem allemaal gekregen en zijn we nu echte hulppieten!!

   

Het was maandag 4 december even spannend, want de caravan was ineens weg! Zou Sinterklaas dan ook zijn vertrokken?? Gelukkig kwam alles goed en had hij de caravan alleen vast naar de stoomboot laten brengen. Uiteindelijk hebben we echt een hele gezellige dag gehad met elkaar! Kijk in het fotoalbum voor nog veel meer foto's!

Aankomst Sinterklaas

 

Bezoek in het speellokaal met de groepen 3

     

Knutselen en pannenkoeken eten

    

  

Caravan

Maandagmorgen kwamen wij op school en toen stond er ineens een caravan op het schoolplein. Van wie zal die zijn? Zal het te maken hebben met Sinterklaas??

 

Voorstelling Pietenhuis

Maandag 27 november gingen we met onze groep naar een voorstelling in het Pietenhuis. Wat was dit weer grappig!! 

 

 

Schoen zetten

Wij mochten weer onze schoen zetten afgelopen donderdag. Wat was dit weer leuk!! De hele klas was een grote rommel op vrijdagochtend. Alle stoelen en tafels stonden gek en de Piet had zelfs de letters door elkaar gedaan. Ook lag er allemaal speelgoed op de grond. Gelukkig vonden wij dit niet zo erg want onze schoenen waren ook gevuld! Kijk in het fotoalbum voor meer foto's.

 

Lezen met leesoogjes

Met de bingo op de leesmiddag hebben wij allemaal een leesoogje cadeau gekregen, hiermee kunnen we nog beter meewijzen wanneer we samen aan het lezen zijn. We gebruiken ze nu volop in de klas!

 

Leesmiddag Sinterklaas

Op maandag 20 november hadden wij in de groep de leesmiddag over Sinterklaas. We begonnen met luisteren naar een verhaal en gingen we pepernotenbingo doen. Hierna gingen we Sinterklaasganzenbord spelen. Heel spelenderwijs waren we dus bezig met lezen. Als afsluiting maakten we allemaal een tekening van de kamers van het Pietenhuis. Het was een gezellige middag waarin we veel met lezen zijn bezig geweest! Kijk in het fotoalbum van onze groep voor meer foto's!

      

Letters schrijven in het zand

Wat hebben we al veel letters leren schrijven! We oefenen dit regelmatig in het zand.

      

Kinderboekenweek: 'Bibbers in je buik'.

Opening

Op vrijdag 29 september werd de kinderboekenweek spectaculair geopend. We begonnen met de dans, deze hadden wij al vaak in de klas geoefend. Pam, Kayleigh en Florien mochten op het podium dansen. Wat ging dit goed!! Ook was er nog een heel leuk toneelstukje over bang zijn.

     

Voorrondes voorleeswedstrijd

In de kinderboekenweek werd er gestreden om de beste voorlezer van de school te zijn. In groep 3 zijn we nog heel veel letters aan het leren lezen, maar wat kan iedereen het al goed zeg! De kinderen mochten, wanneer ze dit wilde, op de stoel voor in de klas een stuk voorlezen uit een zelf gekozen boek. Toen iedereen dit had gedaan stopten we alle namen in een bakje en grabbelde we er de winnaar uit. Dit was Isa geworden! Zij mocht in de hal meedoen met de voorleeswedstrijd van de groepen 3 t/m 5. Zij heeft helaas niet gewonnen, maar heeft het wel ontzettend goed gedaan!!

   

 

Zie het fotoalbum van onze groep voor foto's van alle lezers!

Voorleeswedstrijd groepen 3 t/m 5

  

 

Knutselen over het thema: 'bibbers in je buik'.

      

Sportdag

Op woensdag 20 september hadden we onze jaarlijkse sportdag. Wat waren we fanatiek aan het sporten! We hebben een super gezellige ochtend gehad!

      

Start schooljaar

We hebben een leuke start gemaakt in groep 3. We werken ontzettend hard, maar hebben ook veel plezier samen gelukkig! We spelen regelmatig buiten of binnen om nog even te ontspannen. We hebben al heel veel letters geleerd: i, k, m, s, p, aa, e, r, v, n. Het gaat allemaal heel snel!

We zijn vooral heel veel aan het lezen:

 

Woordjes maken met de letterdoos:

   

Letter schrijven: in de lucht, met onze neus op tafel, met de billen in de lucht etc.

  

Druk aan het rekenen:

 

Lekker buiten spelen:

  

Lekker gymmen:

 

En wat zijn we moe na al het harde werken: