U bevindt zich hier: Groepen » 2017-2018 » Groep 3b

Welkom in groep 3b!!

In onze klas zitten:

Floor, Senna, Rowan, Yasemin, Femke, Matthis, Valérie, Linn, Fayah, Elin, Noor, Steffen, Rida, Tim, Timo, Joey, Paul, Lisa, Lente, juf Melissa & Juf Lisa

* We hebben ook een onderwijsassistente in de klas, juf Wilma.
* De klassenmoeders zijn Matthea (mama Valérie) en Nienke (mama Femke)
* De luizenpluizerzz zijn Valerie (mama Lente) en Wanda (mama Linn)

We gymmen op dinsdagmiddag en donderdagochtend!

Vrijdag 16 februari: Bibliotheekbezoek

Rekenmaatjes

Soms is het heel fijn als we elkaar een beetje willen helpen met rekenen. Dit deden we met plezier!!!

Tussendoortje

De opdracht was: op volgorde van klein naar groot gaan staan. We hebben de foto even met zijn allen bekeken om het resultaat te kunnen beoordelen. Best goed gelukt he?! :)

Kerstlampje

We hebben ons eigen mooie lichtje geknutseld. Tijdens het luisteren naar het kerstverhaal uit de bijbel hebben we ons lichtje aan. Wauw!!!

Verjaardag Steffen

Pietengym

Sinterklaas is weer het land uit! Wat hebben we leuke weken gehad en wat zijn we verwend! We waren ook best wel een beetje moe hoor van alle spanning... Gelukkig hebben we de foto's nog :) Veel kijkplezier!

Sinterklaasfeest!!!

Bezoek Pietenhuis

Afgelopen maandag zijn we naar het pietenhuis geweest! Het was super leuk! Sommige kinderen waren verkleed :)

Leesmiddag sinterklaas

Vandaag, 20 november, hadden we de leesmiddag met het thema sinterklaas! We hebben geluisterd naar een verhaal, bingo gespeeld waarbij we woordjes moesten lezen, ganzenbord gespeeld en een pietenhuis-kamer geknutseld!

Leeshoek

De winter komt eraan, wij willen de klas graag gezellig en knus, dat komt wel goed met ons warme kacheltje. Donderdag gaan we onze schoen zetten bij het haardje!!

Hoera, Juf Melissa heeft een baby!!

Voorlezen, knutselen en schrijven in één!!

Vandaag hebben we het boek 'de keizer en zijn duizend dokters' gelezen. We hebben zelf ook verteld of we wel eens naar de dokter zijn geweest. We hebben verteld over bijvoorbeeld een gebroken pols, een uitgespoten neus ;) of zelfs een verstuikte enkel... Er kwam ontzettend veel aan bod. Met de keizer in het verhaal was ook van alles aan de hand. Hij had zelfs problemen met zijn wenkbrauwen.
Nu mochten we zelf aan de slag! We gingen in groepjes elkaar overtrekken en we schreven bij zoveel mogelijk lichaamsdelen op wat het was. Wat was het leuk!

Verjaardag Senna

Rekenen met blokjes

Het is bijna vakantie, maar we zijn nog druk bezig geweest met het maken van blokkenbouwsels. Dat was leuk om te doen!

Voorleeswedstrijd

Wat hebben we fijn naar de verschillende verhalen geluisterd en wat deden de kinderen het knap! Femke vond het toch nog wel een beetje te spannend om voor zoveel kinderen voor te lezen. Ze heeft samen met ons naar de andere voorlezers geluisterd. Ze mocht nog wel even het podium op voor een groot applaus!

Juf Melissa gaat met verlof, feestje vandaag!

Voorleesrondes in de klas

Wat deden de kinderen het knap zeg! Om eerlijk iemand te kiezen, gingen we daarna een naam grabbelen.
Femke mag volgende week namens groep 3b een boekje voorlezen beneden in de hal! Dat vinden wij leuk voor haar.

Spellen VLL

Sportdag!

De eerste weken:

Taal:

Schrijven

Knutselen

Gym

Een nieuw zusje en een nieuw broertje in dezelfde week!