U bevindt zich hier: Groepen » 2017-2018 » Groep 2c

Welkom op de site van groep 2c

Lezen met groep 8

Vanmiddag was een hele gezellige middag. Groep 8 kwam bij ons voorlezen in de klas. Dit gaat nu elke maandagmiddag gebeuren, we hebben nu al zin in de volgende keren.

Dank jullie wel groep 8!

De winter!

Ja, het was tijd voor een nieuw thema! We hebben deze week onze klas helemaal omgetoverd tot een winter-wonderland. Zo hebben we onze huishoek omgetoverd tot een echte sneeuwhoek! Hebben we de themakast gevuld met spullen van de winter of noordpool/zuidpool. En daarnaast hebben we onze eigen pinguins en ijsberen geknutseld!  Maar het allerleukste was nog wel: De iglo maken samen met meester Drees!

Pietengym voor de tweede keer!

Wat werden wij vanmorgen verrast! Het bleek dat de gymmeesters en juffen nog een keer gekomen waren om ons pietengym te geven! We zijn in de richting van de Bogen gelopen, waar we in de grote gymzaal heel hard gegymt hebben! We hebben gevlogen op een tapijt, op de daken geklommen, door een lage kelder moeten kruipen en nog veel meer! Wat was het leuk in de Bogen!

- Meer foto's van de gym van vandaag zijn toegevoegd aan het album "Pietengym".

Sinterklaas en Pannenkoeken eten op school

Vanochtend, 4-12. kwam Sinterklaas gezellig bij ons op school! We hebben hem met de hele school opgewacht op de parkeerplaats naast de school, en dit was een regelrecht feest! We hebben voor de Sint gezongen en voor hem gedanst! Daarna is Sinterklaas ons nog gezellig komen bezoeken in de gymzaal, waar we met alle groepen 2 hem hebben verwelkomt!

Alsof dat nog niet genoeg was, hebben we lekker met de gehele groep pannenkoeken gegeten in de klas! Oh, wat waren die lekker! Bedankt lieve moeders, voor het bakken van onze lekkere pannenkoeken!

- Meer foto's staan in het foto-album

Pietengym

Vanochtend, 30-11, hebben wij een leuke gymles gekregen. Wij hebben als echte pieten over de nok van het dak gelopen, en daarna een cadeautje in de schoorsteen gegooid. Ook hebben we op de daken geklommen en met de glijbaan hier weer vanaf geleden. En als laatste speletje hebben wij in de zak van Sinterklaas gelopen, om daarna cadeautjes van de plank te gooien met een bal! Een hele leuke ochtend.

- Meer foto's staan in het foto-album.

Opa's en Oma's komen voorlezen

Vanochtend, 29-11, kwamen de opa's en oma's van de kinderen (en de juf) gezellig voorlezen in de klas. Elke opa of oma heeft een prachtig boekje aan ons voorgelezen en hebben daarna gezellig samen met ons geknutseld! Dankuwel, opa en oma, voor deze gezellige ochtend!

- Meer foto's van deze leuke ochtend kun je vinden in het foto-album.

Einde van het herfstthema

Afgelopen weken zijn we bezig geweest met het thema rond de Herfst. In deze weken hebben we het gehad over paddenstoelen, egels, hertjes, het weer en wat allemaal nog meer. We hebben de leuke wandeling naar het bos gehad, en een mooie prachtdoos gemaakt die we gevuld hebben met onze kunstwerkjes. Volgende week hebben we even een rustige week, waarin we ons voor kunnen gaan bereiden op het volgende thema: Sinterklaas.

Nieuwe huishoek!

Deze week zijn de juffen op pad geweest om een nieuwe huishoek in te richten. We hebben een nieuwe tafel en stoelen, nieuwe kastjes en een boekenplank. Komende weken introduceren we nog meer nieuws in de huishoek, zodat we daar lekker kunnen spelen! Kom ook vooral eens kijken in onze nieuwe huishoek!

Bosuitje 25-10

Vandaag zijn we gezellig naar het bos bij de trimbaan geweest. Hier hebben we een leuke wandeling gemaakt en lekker gespeeld in de speeltuin. Hieronder kun je een paar foto's zien van deze leuke dag! De rest kun je vinden in het foto-album.