U bevindt zich hier: Groepen » 2017-2018 » Groep 1a

Welkom op de pagina van groep 1a!

In onze groep zitten Vera, Stijn, Damian, Mila, Scott, Zara, Vajen, Arina, Luuk, Sven, Zoey, Jona, Mick, Mila, Nathan en Marijn.

Juf Kitty is er op maandag en dinsdag. Juf Elise op de donderdag en vrijdag.

Het laatste nieuws staat bovenaan. Wilt u iets bekijken van eerder, kunt u naar beneden scrollen. Meer foto's zijn vaak te vinden in het fotoalbum van onze groep.

Schoolreis

Op maandag 26 maart zijn we op schoolreisje geweest naar Avontura in Dronten. Wat hebben we het leuk gehad!

Aan het einde van dag waren we wel heel moe!

Poezieweek

In week 12 hadden we poezieweek. We hebben veel gedichtjes gelezen, maar ook zelf geoefend met rijmen! Op donderdag hebben we geknutseld bij het volgende gedichtje:

Dag lief ei, ben je echt van mij? Zeg kuiken, kom je gauw buiten? Tok tok tok tok tok, in mijn kippenhok.

Sint op bezoek

Vandaag kwamen de sint en zijn pieten bij ons in de klas op bezoek. Wat was het gezellig. We hebben leuke dingen gedaan zoals een liedje zingen, dansje gedaan, geteld en samen gelachen

Deze dag gingen we niet thuis eten, maar bleven we op school.....lekker pannenkoeken eten. Heerlijk, en wat was het gezellig.

Alle foto's kunt u zien in het fotoalbum - 2017-2018 - groep 1a Sinterklaas

Pietengym!

Dinsdag 5 december hebben we pietengym gehad. Het was erg leuk. Zo moesten we balanceren op het dak en de pakjes in de schoorsteen gooien. Ook moesten we klimmen op het dak, lopen in de zak en schommelen op een hele grote schommel. Wat was het leuk!

Alle foto's kunt u zien in het fotoalbum - 2017-2018 - groep 1a Pietengym

Alle kinderen hebben dan ook een pietendiploma gekregen. Dus als de Sint nog eens pieten tekort komt, kan hij ons zo bellen.

Bosdag 2017

Op een vrijdag zijn we naar het bos geweest. Wat was dat gezellig zeg. En wat hebben we veel herfstspullen gevonden in het bos. Alle foto's kunt u zien in het fotoalbum - 2017-2018 - groep 1c - bosdag.

****************************

Kinderboekenweek 2017 "Bibbers in je buik!"

Op vrijdagochtend 29 september hebben we de kinderboekenweek 2017 geopend op het schoolplein met alle kinderen, veel ouders en een geweldige dans en spannend toneelstuk.

Gelukkig danste Vera en Zoey supergoed mee!

Na de opening gingen we lekker met de groepen 1 buiten spelen. Toen alle ouders en kinderen weg waren, hielden sommige kinderen hun eigen kinderboekenweek afterparty op het podium. ;-)

In de klas waren we al begonnen met het thema. Juf Kitty las op maandag het eerste deel van het spannende boek "De grote gevaarlijke Grompel" voor. In de klas hebben we de hele week geknutseld over de Grompel, hoe zou hij er uit zien? Op vrijdag las juf Ireen het boek uit en kwamen we er achter dat de Grompel eigenlijk heel lief en zachtaardig is. De komende weken gaan we nog meer spannende boeken lezen!

Heeft de Grompel hele lange haren? Of is hij helemaal rood?

Ook hebben we in de klas een bibliotheekhoek gemaakt, hier kun je een boek lenen of even heerlijk rustig lezen in de zitzak. In de schrijfhoek maken we bibliotheekpasjes.

Bibliotheekmedewerkers Vajen en Zoey staan graag voor u klaar.
Uiteraard wordt nauwkeurig genoteerd wie welk boek heeft geleend.

bibliotheekpasjes maken in de schrijfhoek

*******************************

De eerste weken!

We zijn het schooljaar goed van start gegaan met 12 gezellige kinderen en twee leuke juffen!

In de eerste weken zijn we druk bezig geweest met het kennismaken, de regels en routines in de klas en vooral met lekker veel spelen.

Lekker spelen boven en beneden. (meer foto's zijn te vinden in het fotoalbum van onze klas)

Ook het gymmen vinden we erg leuk om te doen! Wij kunnen al heel goed klimmen en klauteren!

kiekeboe!                                                             Netjes wachten in de rij...