U bevindt zich hier: Groepen » 2016-2017 » Groep 4b

Welkom in groep 4b

In onze klas zitten Mustafa, Ric Luuc, Ingmar, Ruben, Seth, Isa, Estelle, Dylan, Matai, Koen, Olivia, Daan, Kevin, Devyana, Milan, Jort, Yurian, Niels, Kim, Joppe, Lotte, Lieke, Floris, Delailah en Chayenne.

Op deze pagina kunt u het nieuws van de klas vinden. Het laatste nieuws staat altijd bovenaan.

Juffendag

Afgelopen woensdag hebben we gezellig in de klas mijn verjaardag gevierd. Het was een heel feestelijke dag met snoephappen, twister spelen, spelletjes doen, cake versieren en eten en zelfs een speurtocht door de school. Als kerst op de taart mochten we ook nog Ingmar zijn verjaardag vieren en hebben we een waterfeest gehad. Het was een heel gezellige dag en echt een feestje. Iedereen bedankt voor het ontzettend leuke cadeau!

Schoolreisje

Vandaag was het dan zover! We zijn met de groepen 3 en 4 naar Schateiland in Zeumeren geweest. Het was een dag vol lekker spelen, lekker eten en een hoop gezelligheid! De foto's staan in het fotoalbum.

Avondvierdaagse en sportdag Brede School

We zijn de afgelopen tijd druk bezig geweest met allerlei sportieve activiteiten. We hebben van de Brede School een sportdag gehad, samen met andere scholen in Drielanden. Het was groot opgezet en er stonden heel veel leuke activiteiten klaar voor alle kinderen. We hebben een enorm plezier gehad! Kijk voor de foto's in het fotoalbum.

We hebben ook super goed ons best gedaan met de Avondvierdaagse. Helaas ging de eerste avond niet door, maar we hebben toch drie dagen gezellig kunnen lopen. Dank aan de hulpouders en aan de moeder van Ric Luuc voor het maken van een mooie slinger!

Koningsspelen

Het is alweer even geleden, maar voor de vakantie hebben we de Koningsspelen gevierd. Het thema was 'Feest' en een feestje was het zeker! We begonnen de ochtend met een lekker ontbijt, een paar danspasjes en een lekker ijsje. Ric Luuc heeft voor onze klas zelfs op het podium gestaan! We zijn de ochtend geeïndigd met lekker sporten in de gymzaal. Het was een geweldige ochtend! Kijk voor de foto's vooral in het fotoalbum van de klas.

Kunstweek

De kunstweek is begonnen: 'Heel De Triangel bakt!' We hebben een feestelijke opening gehad en we zijn vrolijk van start gegaan. Op maandag hebben we meteen al cupcakes versierd en konden we die mee naar huis nemen, om te verkopen. We hebben maandag ook gehoord voor welk goed doel we dit eigenlijk doen: Stichting taartjes. De kinderen zijn al druk aan de slag gegaan en we houden op de meter in de klas bij hoeveel geld er al is opgehaald. Super hoor! Woensdag hebben we ook een gezellig uitje naar de molen gehad en hebben we van alles geleerd en gezien. Verder heben we deze week druk geknutseld en getekend. Nu is de kunstweek alweer bijna voorbij. We sluiten de week vrijdag af met een pannenkoekenfeest!

Voorleesontbijt

Op dinsdag 31 januari was het feest in de klas! De opa en oma's van Koen, Ric Luuc en Isa kwamen bij ons voorlezen. Eerst hebben we samen gezellig ontbeten en daarna mochten we genieten van mooie voorleesverhalen en gezelligheid. Opa en oma's: hartelijk bedankt!
Kijk voor meer foto's ook in het fotoalbum!

Kerstfeest

Op de één na laatste dag voor de vakantie hebben wij mogen genieten van een heerlijk kerstfeest in de klas. In de ochtend hebben we eerst een kerstviering gehad. We mochten luisteren naar het Bijbelverhaal over Jezus die geboren werd in de stal, we hebben gebeden, gezongen, gedichtjes gelezen en nog veel meer. Na de pauze was het tijd om ons in te zetten voor een ander. We hebben prachtige zakjes gemaakt om de waxinelichtjes in te doen en wat hebben we daar ontzettend ons best op gedaan! 's Middags was het tijd voor een heerlijke high tea. Nou, er was genoeg om van te smullen. Iedereen heeft ontzettend zijn best gedaan en we hebben heerlijk gegeten! Iedereen hartstikke bedankt voor het meewerken!

Schaatsen

Vrijdagmorgen 9 december was het onze beurt om te gaan schaatsen in de stad. Wat een gezelligheid! We vertrokken meteen van school en aangekomen bij de ijsbaan konden we gelijk van start gaan. Wat hebben wij hard ons best gedaan zeg! Alle vaders en moeders die ons heen en weer hebben gebracht: bedankt!

Sinterklaas op school

Vrijdag was het zover! Sinterklaas kwam bij ons op school. Vol verwachting liepen we naar buiten en hebben we uit volle borst liedjes gezongen. We moesten veel liedjes zingen voor Sinterklaas dan eindelijk de hoek om kwam. In een koets nog wel! Samen hebben we liedjes gezongen, we hebben pepernoten gekregen en gezellig gedanst. In de klas hebben we fijn geknutseld en gespeeld. Natuurlijk mochten wij ook nog even een bezoekje brengen aan Sinterklaas en zijn Pieten. We hebben laten horen hoe goed wij de tafel van 10 al kennen en de Pieten lieten dat ook nog even horen. Nou.. die bakten er niks van! Ook hebben we nog even samen gedanst en gezongen. Tot onze grote verrassing kregen we ook nog een zak vol cadeautjes mee naar de klas. De Pietenband kwam ook nog even langs op het schoolplein. Het was een groot feestje met de hele school! We hebben een gezellige dag gehad.

Sinterklaas - schoen zetten

Donderdag 24 november was het dan zover.. We mochten onze schoen zetten! Uit volle borst hebben we liedjes gezongen en onze schoenen voor de schoorsteen gezet. Toen was het afwachten of we de volgende morgen iets zouden vinden.. Nou, dat was zeker zo! De pieten hadden een rommeltje gemaakt van de klas en zelfs een cadeau voor de hele klas verstopt! We kregen tips en aanwijzingen, we moesten een raadsel oplossen en een liedje zingen en uiteindelijk vonden we dan het cadeau: de toren van Pisa en een dino kwartet. Weer een leuke aanwinst voor onze spelletjeskast. We mochten lekker smikkelen van de traktatie en aan het einde van de dag mochten we natuurlijk even gezellig de nieuwe spelletjes uitproberen. De komende week gaan we hard ons best doen voor de kleurwedstrijd!

Uitje stadsmuseum

Afgelopen vrijdag waren wij uitgenodigd om naar de verzameling van meneer Mooi te komen kijken in het stadsmuseum. In de klas zijn we bezig geweest met het verzamelen van spullen uit de tijd van opa en oma en we wisten dus al best wat over verzamelen. Tijdens het uitje vertelde meneer Mooi van alles over verzamelen en zijn we op bezoek geweest in zijn huis. We mochten daar boten tekenen, zeilen hijsen, een kamer van vroeger bekijken, schilderijen van boten bekijken en nog veel meer. We hebben een ontzettend leuk uitje gehad! Alle moeders die hebben geholpen en begeleiden: bedankt!

Voorleeswedstrijd

Afgelopen woensdag was de voorleeswedstrijd voor de hele school. Wij mochten meedoen met de groepen 3, 4 en 5. Er waren al heel veel kinderen die zich hadden opgegeven voor de voorrondes, wat een kanjers zeg! Uiteindelijk werd het nog erg spannend, maar Kevin was de winnaar. Kevin heeft onze klas vertegenwoordigd en wat heeft hij dat goed gedaan, knap hoor Kevin! De klas heeft ook erg zijn best gedaan met aanmoedigen en we hebben een gezellige ochtend gehad!

Sportdag

Afgelopen woensdag hebben wij met de groepen 3 tot en met 8 een zeer sportieve en gezellige dag beleefd. Het was weer tijd voor de jaarlijkse sportdag. Het weer was fantastisch, de sportactiviteiten waren leuk en we hadden veel ouders en begeleiders om ons te helpen en ons aan te moedigen. Het was een zeer geslaagde sportdag! Ouders en begeleiders: hartelijk bedankt! Kijk ook vooral in het fotoalbum voor meer foto's.

                                

Kinderboekenweek

We zijn van start gegaan, de Kinderboekenweek is begonnen! Afgelopen vrijdag zijn we de Kinderboekenweek feestelijk begonnen met een opening op het schoolplein. Aan het einde van de ochtend kwamen er 3 oma's om met ons te schrijven, te kleuren en voor te lezen. Oma's: bedankt! De komende weken werken we in de klas aan het thema 'voor altijd jong'. We houden een voorleeswedstrijd in de klas en de winnaar mag zelfs voorlezen voor de groepen 3, 4 en 5! Verder maken we de mooiste dingen, maar dat verklappen we nog even niet...
Komt u 6 oktober om 18.30 ook op onze kijkavond?
Voor de rest van de foto's kunt u kijken in het fotoalbum.

Warme weer

Pfff.. Het is de eerste weken van het schooljaar nog volop zomerweer. In onze klas hebben we er in de ochtend gelukkig niet zo'n last van, maar in de middag is het toch best warm. De waterflessen stonden vaak op tafel en een bekertje water heeft de juf gelukkig altijd wel klaarstaan. Met dit warme weer vonden we toch wel dat we even mochten genieten van een ijsje! Kijk voor de andere foto's ook in ons fotoalbum!

Start van het schooljaar

We zijn van start gegaan! De eerste schoolweken waren best even wennen. Ineens hebben we vakken als spelling, taal en Estafette. We doen allemaal ontzettend hard ons best en we beginnen er al goed in te komen!