U bevindt zich hier: Groepen » 2016-2017 » Groep 4a

Schoolreis:   Schateiland

Op 6 juni zijn we met alle groepen 3 en 4 op schoolreis geweest. Dit was erg leuk en gezellig. We konden daar lekker spelen en schatzoeken. Ook was een echte strenge piraat en we moesten zijn commando's opvolgen.Sommigen hebben zelfs echt goud gevonden in het water. Ook in de bus was het erg gezellig en er is gelukkig niemand ziek geworden.

Rots en water.

Alle kinderen hebben hun certificaat gehaald van Rots en Water. We zijn ontzettend trots en blij dat alle kinderen zo goed hun best hebben gedaan. Super gedaan jongens en meisjes!

Kunstweek 20 - 24 maart

Afgelopen week was er de kunstweek op school. Het thema was Heel de Triangel bakt. De kinderen zijn op maandagmiddag naar de Molen in Ermelo geweest. Daar kregen wij een rondleiding in de molen. Op dinsdag hebben we cupcakes versiert voor het goede doel. "Taartjes voor Harderwijk, Ermelo en Putten" Het geld dat voor de versierde cupcakes werd opgehaald is voor de kinderen die geen verjaardagstaart krijgen op hun verjaardag omdat hun ouders hiervoor geen geld hebben. Verder zijn we deze week ook druk geweest met knutselen van taartjes en een etagiar. Het was een hele gezellige week, waar we lekker konden genieten van creatieve dingen. Onze groep heeft ook veel geld opgebracht. Het binnengekomen bedrag staat nu al op €123,-

Sinterklaasfeest

Sint is bij ons op school geweest. Hij kwam aan in een mooie koets met twee paarden ervoor. Van tevoren moesten alle kinderen een mooie kleurplaat maken en Jonah en Rosalie hadden de mooiste kleurplaat gemaakt uit onze klas. Zij mochten een cadeautje uitzoeken uit de pakjeskamer. We hadden al stiekem even gekeken in de pakjeskamer. Wat stonden daar veel pakjes! Alle andere kinderen hebben ook iets gekregen van SInterklaas. We hadden een leuk dansje ingestudeerd en Sint en zijn pieten vonden het heel leuk. We hadden dan ook goed ons best gedaan en veel geoefend.

donderdag 24 november

Wat is het toch spannend zo voordat Sinterklaas bij ons op school komt. Wij hebben gelukkig onze schoentjes al af, zodat ze klaar staan als Piet of Sint langs komt.                                                         Gisteren hebben we een leesmorgen gehad en we hebben van juf een mooi verhaal gehoord over een cadeau voor Sinterklaas omdat hij jarig is. De inpakpiet had zijn kamer die inmiddels wel heel erg oud en lelijk was geworden heel mooi gemaakt met inpakpapier. Daarom kregen de kinderen hun cadeautjes niet in papier maar in andere "kunstwerken". Daarna gingen we zelf nog twee verhalen lezen over Sinterklaas. Dat was best veel leeswerk, maar we hebben allemaal goed ons best gedaan. Toen was het tijd voor ontspanning en hebben we SInt en Piet geknutseld met papier. Morgen mogen we de schoen zetten. We zijn heel benieuwd wat Piet erin stopt.

vrijdag 14 oktober

Wat hebben we de afgelopen weken hard gewerkt. De gewone lessen moesten doorgang vinden en ook de lessen voor de kinderboekenweek kijkavond moesten gedaan worden. Leuke dingen hebben we gemaakt; Een stamboom waarin we opa's en oma's, papa's en mama's en onze broertjes en zusjes hebben getekend. De boom hadden we in een parkje gezet. Verder hebben we boekenmonsters en het huis van opa en oma gemaakt. De één had een appartement en de ander een gewoon huis met een dak. Verder hadden ook nog het letterplankje aap, noot, mies gemaakt.

Op de kijkavond was het heel erg druk, maar wat was het leuk dat heel veel opa's en oma's ook meegekomen waren. Zo konden ze lekker eens rondkijken binnen onze school en eens kijken hoe onze school eruit ziet. In alle groepen waren hele leuke dingen gemaakt over het thema: Opa's en oma's voor altijd jong.

Afgelopen week hadden we al 2 dagen vrij omdat de juffen en meesters studiedagen hadden. En nu zijn we weer vrij omdat het herfstvakantie is. Lekker even uitrusten of op vakantie omdat we dat verdiend hebben na al het harde werken.

Woensdag 28 september

Op vrijdag 16 september hadden we de opening van de Kinderboekenweken. Voor onze school wat vroeg maar dat vinden de kinderen helemaal niet erg want er is heel veel leuks te doen in de klas. Vrijdagmorgen zijn we gestart met het lied over opa's en oma's op het plein. Wat gezellig was dat want er waren zeker heel veel opa's en oma's aanwezig om te kijken.

De infoavond was druk bezocht en we hebben een beetje een idee gekregen hoe het gaat in groep 4 met lezen, rekenen en taal. Natuurlijk kunnen we niet alles vertellen maar u kunt altijd een mail sturen.

Woensdag hadden we de sportdag. En het was gelukkig mooi weer. Alles verliep prima en we hebben goed ons best gedaan en lekker gesport.

En wat hebben we afgelopen week veel gelezen. Alles om mee te kunnen doen aan de echte voorleeswedstrijd in de hal. We hadden eerst 4 winnaars; elke dag één. Dat waren Rico, Koen, Nurhan en Nick. Uiteindelijk moesten deze winnaars weer tegen elkaar en werd Rico de leeskampioen van groep 4a. Hij heeft vandaag in de hal gelezen maar werd uiteindelijk niet de echte winnaar. Maar alle kinderen van onze klas vonden wel dat hij eigenlijk had moeten winnen. Super goed gedaan Rico.

donderdag 15 september

Wat is het warm in school. Puf puf. We gaan 's morgens even hard aan het werk met de vakken rekenen, taal en spelling en dan moeten we toch even wat rustiger aan doen. De loomheid slaat toe en het werk gebeurd steeds langzamer, de inzet verdwijnt. Gelukkig kunnen we voor de Kinderboekenweken wel lekker aan het knutselen en dat is leuk. We verklappen natuurlijk niet wat we allemaal aan het doen zijn. Komt u maar kijken op de Kijkavond.

Morgen is de opening en die begint op het plein met een dansje. Ook zijn er in alle klassen opa's en oma's uitgenodigd. Heel gezellig allemaal. In onze klas gaan er 4 oma's een verhaal voorlezen. Oma's kunnen dat altijd zo mooi.

Maandagavond hebben we de infoavond en alle papa's en mama's zijn natuurlijk allemaal van harte welkom. Dan zullen we vertellen over de klas en de werkwijze.

maandag 5 september 2016.

We zijn al weer twee weken bezig in groep 4a en dat is wel even wennen. In groep 4 hebben we nu ook boeken en werkschriften. In een boek mag je niet schrijven maar in het werkschrift moet je wel schrijven. Soms gebeurd het wel eens dat we ons even vergissen.Gelukkig schrijven we ook nog veel met potlood dus het kan dan nog uitgegumd worden. Verder moeten we best veel schrijven in groep 4 en dat is ook wel wennen. De lessen zijn soms lang en het schrijven veel. Je krijgt wel eens even pijn in je hand. Maar gelukkig gaat het al steeds beter.

Juf Gerdy is er op maandag, donderdag en vrijdag en juf Willemien is er op maandag, dinsdag en woensdag.

Op dinsdagmiddag en donderdagmiddag hebben we gym, dus niet je gymspullen vergeten. Op donderdagmiddag hebben we het laatste uurtje gym dus het kan best wel zijn dat we soms iets pietsje later terug zijn. Dat ligt er dan soms aan hoe snel de kinderen zich aan kleden. Sommige kinderen kunnen ook nog niet zo goed veters strikken en de juf doet dit niet meer in groep 4; dus misschien thuis nog maar weer oefenen, zodat dit wat sneller gaat.

Kijk regelmatig even op deze site want de juf probeert elke week een stukje te schrijven. Soms staan hier ook belangrijke dingen vermeld.

Het eerste belangrijke nieuws is dat we op vrijdag 16 september de opening van de Kinderboekenweek hebben en dat we dan allemaal een dansje gaan doen op het plein. De opa's en oma's en papa's en mama's mogen ook meedoen met het dansje.

Verder willen we graag opa's en oma's in de klas zodat die iets leuks met ons gaan doen. Dus vraag of je opa en oma willen komen. Dat gaat vast heel gezellig worden.