U bevindt zich hier: Groepen » 2016-2017 » Groep 3b

Welkom in groep 3b

In onze klas zitten:

Raïs, Timo, Suzanne, Sofie, Guido, Anouk, Divano, Marijn, Sterre, Julian, Ard, Jennifer, Ilse, Amy, Leonie, Fenna, Larissa, Casper, Damaris, Juliëtte, Kyano, Maarten, Sven en Koen.

Juf Sigrid is de hele week bij ons in de groep.

Schoolreisje

Op dinsdag 6 juni gingen we op schoolreisje naar Schateiland Zeumeren. Het was wat jammer van het weer, maar gelukkig kan je daar juist heel veel binnen spelen. We hebben veel gespeeld, schat gegraven, goud gezocht en ons laten schminken als we dat wilden. Kijk in het fotoalbum voor een impressie van de dag.

Avondvierdaagse

Van maandag 29 mei t/m donderdag 1 juni was de avond4daagse. Wat waren de kinderen teleurgesteld dat de 1e avond werd afgelast i.v.m. het weer! Gelukkig ging het de andere dagen wel door en hebben we hele gezellige avonden gehad. De laatste avond waren we wel erg moe, maar we werden allemaal beloond met heel veel snoep! Gelukkig hadden we een lekker lang weekend om lekker bij te komen. Zie fotoalbum voor meer foto's (meer foto's volgen nog).

Sportdag Drielanden

Op woensdag 24 mei hadden wij met de groepen 3 t/m 5 van alle scholen in Drielanden een extra sportdag i.v.m. het 10-jarige bestaan van de Brede school. Er waren heel veel leuke, verschillende activiteiten en het was een sportieve ochtend! Kijk in het fotoalbum voor meer foto's.

Koningsspelen

Op vrijdag 21 april waren de Koningsspelen. We begonnen de dag met het ontbijt daarna hadden we de opening met de dans: 'Okido'. Casper en Koen mochten met juf Melissa en een aantal andere kinderen op het podium dansen. Daarna kregen we een ijsje en gingen we in de Bogen allemaal spelletjes doen! Het was een hele gezellige, leuke ochtend! In de map van onze groep in het fotoalbum vinden jullie nog meer foto's van deze dag.

Kunstweek

In de week van 20 t/m 24 maart hadden we de Kunstweek op school. Met als thema: 'Heel de Triangel bakt'. Zie het fotoalbum van onze groep voor nog meer foto's.

Opening:

Uitje naar de Ouderwetse Bakkerij:

Cupcakes versieren

Pannenkoeken eten

Voorleesontbijt

Op dinsdag 31 januari hadden wij op school het voorleesontbijt. De opa van Julian, de oma van Sterre en de oma van Marijn kwamen bij ons in de klas om voor te lezen. Ondertussen gingen wij lekker ontbijten. Wat was het gezellig! En wat lazen de opa en oma's leuk voor! Kijk in het fotoalbum bij groep 3b voor meer foto's.

Schrijven

Sinds deze week schrijven wij met schrijven met een stabillo pen. Wat is dat leuk! Zo kunnen we nog mooier leren schrijven. Kijk ees hoe goed wij ons best doen:

Letterfeest

Na de Kerstvakantie was het zo ver: We hebben de laatste letters geleerd waardoor we alle letters hebben aangeleerd! Dat was tijd voor een feestje, een letterfeestje!! Op maandag 16 januari hebben we 's middags het letterfeestje gevierd. We gingen letterbingo spelen, knutselen, chips eten, dansen en aan het einde kregen alle kinderen een diploma. Zie het fotoalbum voor meer foto's.

Kerstviering

Op donderdag 22 december hadden we de Kerstviering op school. 's Ochtends hadden we eerst de viering in de klas. Daarna gingen we een kaart maken om aan mensen te geven die dit nodig hadden. Zieke, verdrietige of mensen die alleen zijn etc. 's Middags hadden we een high tea in de klas. Klik op de foto om hem te vergroten. Zie het fotoalbum voor meer foto's.

Sinterklaas

Zie voor meer foto's van het Sinterklaasfeest het fotoalbum: http://www.cbsdetriangel.nl/fotoalbum/?mediaid=14486

Pietenband

Pietenhuis

Start schooljaar

We zitten alweer een aantal weken op school. Aan het begin was het nog erg wennen in groep 3. Veel werken en veel minder spelen en minder lang naar buiten spelen. Wat waren we soms moe! Inmiddels zijn we gelukkig al aardig gewend en vinden we het allemaal nog steeds erg leuk. We hebben al veel verschilende letters geleerd en elke week komen er weer meer bij: i, k, m, s, p, aa, e, r, n, t, ee, v, b. Vraag maar aan uw kind welke letter hij/zij al kent.

Kinderboekenweek

Vrijdag 16 september hadden wij de opening van de kinderboekenweek. Het thema van dit jaar is: 'voor altijd jong'. We gingen met alle kinderen van de school dansen en zingen met dit liedje. Ook kwamen er speciale gasten: er kwamen een opa en oma mee dansen! Daarna hebben we in de klas bezoek gehad van onze eigen opa's en oma's. Zij hebben ons verteld over vroeger. Wat zij deden en hoe het bij hun ging op school. Het was heel interessant! Ook hebben we met onze opa's en oma's geknutseld. De weken hierna werken we ook rondom dit thema. Komen jullie naar onze kijkavond om de resultaten te bewonderen? Dit is op donderdag 6 oktober van 18.30 - 19.30 uur. Ook alle opa's en oma's zijn van harte welkom!!

Foto's verkleden als opa/oma

Naar aanleiding van het thema van de kinderboekenweek mochten wij op een vrijdag verkleed als opa of oma op school komen. Wat zagen we er allemaal leuk uit!! Kijk in het fotoalbum voor de foto's.

Sportdag

Op woensdag 21 september was de sportdag. Op het atletiekveld van Athlos gingen wij met de groepen 3 t/m 8 allemaal onderdelen langs. Het was een hele leuke, sportieve ochtend. Met een renwedstrijd als afsluiting. We hebben allemaal goed ons best gedaan en hebben gelukkig allemaal een diploma gekregen!