U bevindt zich hier: Groepen » 2016-2017 » Groep 3a

Welkom in groep 3a

Bij ons in de klas zitten:

Matthijs, Joost, Annika, Sem, Renzo, Mauro, Maik, Riley, Valerie, Jamian, Noa, Liecke, Hessel, Daniël, Thomas, Tycho, Fenna, Julia, Jelmer, Max, Lisa en Elena.

Op maandag, dinsdag en woensdag is juf Willemijn er, op donderdag en vrijdag juf Noor

Illusterren bij gedichten

Op maandag 27 maart kwam er een echte kunstenaar in de klas om ons te leren hoe we onze eigen gemaakte gedichten konden illustreren. We hebben eerst een elfje over een dier gemaakt en daarna hebben we een workshop gehad van Marja Meijerink die ons kwam vertellen dat we met aquarel potloden en zwarte stift aan de slag mochten.  Wat was het leuk en mooi om te zien hoe ieder kind creatief bezig was.

Kunstweek -

Bezoek ouderwetse bakkerij

Op Dinsdag 21 maart kregen wij een rondleiding door de ouderwetse bakkerij!

Wat was het leuk. en wat hebben we veel geleerd.

Spelletjes op het plein

Onder leiding van een aantal landstede studenten hebben wij in de kunstweek spelletjes gedaan op het plein! Heel goed geregeld! Als verassing kregen we allemaal wat lekkers van de studenten. Bedankt!!

Pannenkoeken eten

De kunstweek was een groot succes! We hebben met de klas E 55,25,-opgehaald voor stichting taartjes!!

Heel erg bedankt voor jullie hulp, inzet en medewerking.

Letterfeest

Na de Kerstvakantie was het zo ver: We hebben de laatste letters geleerd waardoor we alle letters hebben aangeleerd! Dat was tijd voor een feestje, een letterfeestje!! Op maandag 16 januari hebben we 's middags het letterfeestje gevierd. We gingen letterbingo spelen, knutselen, chips eten, dansen en aan het einde kregen alle kinderen een diploma.

Kerst

Op donderdag 22 december hadden we de Kerstviering op school. 's Ochtends hadden we eerst de Kerstviering in de klas. Daarna hebben we een kaart gemaakt die we aan mensen geven die ziek zijn, verdrietig zijn, alleen zijn etc. 's Middags hebben we een high tea gehad. Wat was het gezellig! Klik op de foto om hem te vergroten. Kijk in het fotoalbum voor meer foto's.

Sinterklaas

Zie voor meer foto's van het Sinterklaasfeest het fotoalbum: http://www.cbsdetriangel.nl/fotoalbum/?mediaid=14486

Aankomst Sinterklaas

Sinterklaas in het speellokaal

Pietenband

Schatkamer

Bij onze schoen kregen we een bericht van Sinterklaas, dat we mee mochten doen aan een kleurwedstrijd. Diegene die het mooiste hadden gekleurd mochten een cadeau uitkiezen uit de schatkamer. Vooraf namen we alvast een kijkje in de schatkamer.

Schoen zetten

Op donderdag 24 november mochten wij onze schoen zetten. Blijkbaar zijn we allemaal wel heel lief geweest want op vrijdag zat er een cadeautje in onze schoen! Maar ook rommelpiet was langs geweest... En Sinterklaas had een berichtje voor ons achter gelaten!

Start schooljaar

We zitten alweer een aantal weken op school. Aan het begin was het nog erg wennen in groep 3. Veel werken en veel minder spelen en minder lang naar buiten spelen. Wat waren we soms moe! Inmiddels zijn we gelukkig al aardig gewend en vinden we het allemaal nog steeds erg leuk. We hebben al veel verschilende letters geleerd en elke week komen er weer meer bij: i, k, m, s, p, aa, e, r, n, t, ee, v, b. Vraag maar aan uw kind welke letter hij/zij al kent.

Kinderboekenweek

Vrijdag 16 september hadden wij de opening van de kinderboekenweek. Het thema van dit jaar is: 'voor altijd jong'. We gingen met alle kinderen van de school dansen en zingen met dit liedje. Ook kwamen er speciale gasten: er kwamen een opa en oma mee dansen! Daarna hebben we in de klas bezoek gehad van onze eigen opa's en oma's. Zij hebben ons verteld over vroeger. Wat zij deden en hoe het bij hun ging op school. Het was heel interessant! Ook hebben we met onze opa's en oma's geknutseld. De weken hierna werken we ook rondom dit thema. Komen jullie naar onze kijkavond om de resultaten te bewonderen? Dit is op donderdag 6 oktober van 18.30 - 19.30 uur. Ook alle opa's en oma's zijn van harte welkom!!

Foto's verkleden als opa/oma

Naar aanleiding van het thema van de kinderboekenweek mochten wij op een vrijdag verkleed als opa of oma op school komen. Wat zagen we er allemaal leuk uit!! Kijk in het fotoalbum voor de foto's.

Sportdag

Op woensdag 21 september was de sportdag. Op het atletiekveld van Athlos gingen wij met de groepen 3 t/m 8 allemaal onderdelen langs. Het was een hele leuke, sportieve ochtend. Met een renwedstrijd als afsluiting. We hebben allemaal goed ons best gedaan en hebben gelukkig allemaal een diploma gekregen!