U bevindt zich hier: De Triangel » Zending

Zending

Op maandag mogen de kinderen zendingsgeld meenemen.
Dit jaar gaan we aan de slag met het thema:''Geef iets van jezelf''
We denken aan kinderen in een ander land en aan kinderen in Nederland d.m.v. 2 projecten dit schooljaar.

De 2 projecten zijn:

1)  Actie4kids schoenendoosactie  (okt/nov 2018)

2)  Stichting Jarige Job (nov 2018-juli 2019)

Actie4Kids

Miljoenen kinderen hebben het anno 2018  nog steeds heel moeilijk. De slogan van Actie4kids is “Voor jou van mij”: jouw speelgoed en geld delen met een kind, dat waarschijnlijk nog nooit een cadeautje heeft gehad.  Actie4Kids doet er nog een cadeautje bij, een boekje met Bijbelverhalen. Jong en oud kunnen door het vullen van een schoenendoos laten zien dat er iemand is op de wereld, die aan hen gedacht heeft.

Deze schoenendoosactie van Actie4Kids kost geld aan materialen en verzendkosten. We vragen alle gezinnen van de Triangel 1 schoenendoos te versieren en te vullen. (meer mag altijd)

Stichting Jarige Job

Ieder kind verdient een verjaardag!

Uit onderzoek van het Sociaal Cultureel Planbureau blijkt dat 61.000 kinderen in Nederland sociaal worden uitgesloten omdat ze opgroeien in armoede. Ze zitten niet op een sport, niet op muziekles, gaan niet mee met schooluitjes en vieren nooit hun verjaardag.

Jarige Job helpt deze kinderen én daarmee het hele gezin (die bij de Voedselbank geregistreerd staan) door in ieder geval de belangrijkste dag van het jaar wél mogelijk te maken. Jarige Job geeft geen geld maar een verjaardagsbox ter waarde van € 35,-, met alles erop en eraan. Zoals slingers, ballonnen, taartmix, traktaties, wat lekkers voor thuis en cadeautjes. Ruim voor de verjaardag van het kind krijgen de ouders de Jarige Job verjaardagsbox. Zij zorgen ervoor dat het huis versierd is, dat de taart gemaakt is, cadeautjes zijn ingepakt en de traktatie voor op school klaar staat.